Wimperextensions of wimperlifting?

Wimperextensions of wimperlifting?

Wimperextensions of wimperlifting?

Wimperextensions en wimperlifting in het kort
Om de juiste wimperbehandeling te kiezen voor het krijgen van een onweerstaanbare oogopslag is het belangrijk om eerst te kijken naar wat beide behandelingen inhouden.

Wat zijn wimperextensions?
Wimperextensions zijn al meer dan een eeuw oud, maar de technieken zijn de laatste jaren sterk vernieuwd. De modernste wimperextensions technieken zijn o.a. de one-by-one techniek (haartje voor haartje techniek) en de 3D wimperextensions. Bij deze technieken worden afzonderlijke haartjes aan de natuurlijke wimpers bevestigd met wimperlijm. Bij de one-by-one techniek gaat het om 1 wimperextension per natuurlijke wimper en bij de 3D techniek om 3 extensions per wimper.

Wat is wimperlifting?
Bij wimperlifting wordt er in tegenstelling tot bij wimperextensions niet met kunstwimpers gewerkt. Bij deze behandeling worden enkel de natuurlijke wimperhaartjes gelift. Dit gebeurt met siliconen pads waarmee elk wimperhaartje afzonderlijk wordt gelift. Het is de nieuwste techniek op het gebied van wimperbehandelingen en daarom nog redelijk onbekend.

Wat is de beste methode?
Dat kan per persoon verschillen en is afhankelijk van diverse factoren. De beste manier om erachter te komen wat bij jou past is door je te verdiepen in de voordelen en nadelen van beide wimperbehandelingen. We helpen je hier graag op weg!

Voordelen en nadelen van beide wimperbehandelingen
Diverse overeenkomstige voordelen
Wimperextensions en wimperlifting hebben diverse overeenkomstige voordelen. Beide behandelingen maken wimperkrullers en mascara overbodig. Maar als je wilt, kun je evengoed mascara gebruiken. Andere voordelen die voor beide behandelingen gelden is dat de wimpers licht en comfortabel aanvoelen, dat ze bestand zijn tegen zon, zee, water, licht en lichaamsvocht én dat ze de natuurlijke wimpers niet beschadigen.

Wanneer voor wimperlifting kiezen?
Een nadeel van wimperextensions kan zijn dat de lijm waarmee gewerkt wordt allergische reacties kan veroorzaken. Ook wanneer je zeer droge ogen hebt kun je beter geen wimperextensions laten zetten. In dit geval kan wimperlifting een goed alternatief zijn. Ook als je het idee van ‘nepwimpers’ niet ziet zitten, kan wimperlifting een goede ‘natuurlijke’ oplossing zijn.

Wanneer voor wimperextensions kiezen?
Wimperextensions bieden je meer mogelijkheden dan wimperlifting. Je kunt met wimperextensions gemakkelijker de lengte, de soort krul en het volume geheel afstemmen op jouw wensen. Je kunt een subtiele look creëren of juist een extravagante look en alles daartussenin! Wimperextensions zijn daarom meestal ook iets duurder dan wimperlifting en je zult ze sneller bij moeten laten werken.

Kosten en duurzaamheid
Een volledige nieuwe set wimperextensions zetten kost gemiddeld tussen de € 75 en € 160. Wimperlifting kost gemiddeld tussen de € 55 en € 75. Een ander verschil is dat wimperextensions doorgaans tussen de 3 tot 4 weken mooi blijven zitten en dat wimperlifting tussen de 6 en 8 weken mooi blijft zitten. Voor een langduriger resultaat van wimperextensions zul je ze tussen de 2 tot 3 weken moeten laten bijwerken. Om het resultaat van wimperlifting te behouden moet je ongeveer om de 2 maanden terugkomen bij je schoonheidsspecialiste.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *